Goe gebakken

Het fijne van imago’s is dat ze zich tegenwoordig zo makkelijk bij elkaar laten shoppen. De nieuwe chroniqueur van Arm Vlaanderen (zie eerder bericht) windt zich naar de mode van de dag op over een andere mode van de dag:

Samen met de kookhype is ook een opmerkelijk pseudolyrisch taaltje ontstaan. Een stuk vlees is niet langer goed gebakken, maar heeft een ‘homogene cuisson’. Je bent volslagen ongecultiveerd als je een ‘amuse-gueule’ gewoon een ‘aperitiefhapje’ noemt, en sommigen ontwaren in Sergio Herman een dichter wanneer hij het heeft over ‘een sexy, hedendaags gerechtje vol kippenvelmomentjes’. Helemaal erg wordt het wanneer de Nederlandse taal gezellig verkracht wordt tot Vlaamse tussentaal op de cover van een kookboek dat waarachtig Goe gebakken heet.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s