Win een reis naar Zuid-Afrika!

Pol Van Den Driessche, CD&V-politicus en voorzitter van het Brugse 11 Juli-Komitee, weet dat het Nederlands een wereldtaal is en organiseert voor de onwetenden een ontdekkingstocht door zijn stad. Deelnemers kunnen een reis naar Zuid-Afrika winnen. Baie goed, vindt de Manke Usurpator, die altijd al gevonden heeft dat onze bloedbanden de laatste tijd serieus ondergewaardeerd worden. Baie goed is bovendien de bezorgdheid van Van Den Driessche over de verloedering van onze wereldtaal. Aan Knack liet hij verstaan:

“Ik maak me zorgen om de taalevolutie als ik sms’jes lees of turbotaal hoor. Maar ook als ik weer eens een scriptie krijg die geschreven is in een taal die wel enige gelijkenis met het Nederlands vertoont maar zo slordig is geschreven dat het pijn doet.’ Guido Gezelle had het nog zo gezegd: ‘De Vlaamse taal is wonderzoet, voor wie haar geen geweld aandoet.’”

Dat vers van Gezelle luidt in feite: ‘De vlaamsche tale is wonder zoet, voor die heur geen geweld en doet’. West-Vlaams particularisme heette dat in de 19de eeuw.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s