Tistaupe

Het was de Manke Usurpator natuurlijk ook niet ontgaan: de gediftongeerde braaksimulaties van Dirk Abrams in het nieuwe Canvas-programma Reyers laat. Abrams had dan wel op voorhand gewaarschuwd dat hij ‘niet meer zo snel van streek te brengen’ is, van zoveel koeterbrabants moet Ruud Hendrickx zich een beroerte hebben geschrokken. Gelukkig neemt Steven De Foer het even van hem over. Hij geeft Dirk Abrams er vandaag in De Standaard flink van langs:

“Niets tegen een beetje spontaniteit, en niemand die eist dat iedereen in zo’n programma op de letter spreekt. Maar een presentator wiens oe op een eu lijkt, wiens o op een au en wiens ee op een ij, en die bovendien al pratend in zijn oren zit te peuteren, dat creëert een slordig cafésfeertje. Tistaupe (‘het is te hopen’) dat dat wat verbetert, dan gaan wij trouw blijven kijken naar Reyers laat.”

Let op de vernuftige combinatie van slordig en sfeertje. Dat De Foer Reyers laat ondanks alles nog genietbaar vond, is hem meteen vergeven. Voor een nominatie voor de Manke Usurpator is hij echter veel te laat. Overigens begint al dat opdringerige gesolliciteer naar erkenning de Usurpator danig op de heupen te werken (en hij zit al aan de krukken). De volgende die zich als mosterd na de maaltijd aandient, wordt uitgesloten van deelname aan de Manke Usurpator 2011. Gewaarschuwde taalminnaers zijn er twee waard.

Advertenties

One comment

  1. Gelukkig is er nog Koen Meulenaere.

    http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/opinie/blogs/meulenaere/lachen-met-de-vrt/opinie-1194838127826.htm

    “Tussendoor hoorden we een klaaglijk lied van een mijnwerkerskoor uit Zwartberg, en toen kwam het wereldhoogtepunt van de soap rond de Chileense mijnwerkers: de decorafdeling van de VRT, voor geen gat te vangen, had een replica gemaakt van de reddingscapsule! Een hippe studiomeesteres sleurde het gevaarte trots de set op: een kartonnen zuil, uitgesneden uit een doos waarin voordien granny smiths moeten hebben gezeten, want de opdruk was nog zichtbaar onder een dun laagje witte verf dat op de valreep was aangebracht. Herinnert u zich nonkel Bob, die ons leerde hoe we een poppenkast uit een schoendoos konden knippen? Dan snapt u hoe die capsule eruitzag. De stippellijntjes stonden er nog op.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s